Klimaat

Lanzarote heeft een heerlijk zacht klimaat met dagtemperaturen tussen 24-30°C in de zomer en 17-23°C in de winter. De gematigde temperaturen en bijzonder schone en bijna pollenvrije lucht met licht zoutgehalte en gematigde vochtigheidsgraad maken Lanzarote het hele jaar tot een bestemming die uw gezondheid goed zal doen.

Vooral in het voorjaar tot in de zomer kan er veel wind staan. Daarom is Lanzarote voor surfers één van de populairste bestemmingen binnen Europa.

Winter: Passaatwolken drijven vaak voorbij, maar de lucht is nooit geheel bewolkt, zodat de warme zonnestralen altijd voldoende kans krijgen. Het regent er zelden, maar er kan af en toe een flinke stortbui vallen.

Calima

Het kan erg warm worden op Lanzarote als een luchtstroom warme lucht uit de Sahara meeneemt naar de Canarische Eilanden – bekend als “calima” – met woestijnzand er in en temperaturen tot zo’n veertig graden.

De kans dat het gebeurt is niet groot, maar is wel aanwezig.

Het erg gereduceerde percentage luchtvochtigheid en de wazige lucht verhogen dan ook het beklemmend gevoel dat vooral mensen met ademhalingsproblemen als uiterst onaangenaam ervaren.